);

De Oude Linden

Contact De Oude Linden

Maria Karapetyan
Abdijstraat 40
Mail: oude.linden@tongerlo.org
Tel: 014 53 82 10

KBC: 417-6037321-14
IBAN: BE94417603732114
BIC: KREDBEBB
BTW:  BE 0405792273  RPR Turnhout

Na 25 jaar trouwe dienst namen we op vrijdag 22 maart op onze boekhandel De Oude Linden afscheid van onze medewerkster Petra Mangelschots. Al die jaren stond ze met volle goesting in de winkel om ons talrijk en divers cliënteel van dienst te zijn. De winkel die ze nu achterlaat is lang niet meer dezelfde als de winkel waarin ze begonnen is. En dat is mee te danken aan haar inzet en inbreng: de uitbreiding van het kaartenassortiment, het nieuwe aanbod van de delicatessen, de boekenverkoop enz. Nu mag ze samen met haar echtgenoot Thierry genieten van haar pensioen in haar nieuwe woonst te Gent. Bedankt Petra!

Welkom

Beste klanten,
Wij verwelkomen u graag in onze boekhandel. Wij opteren voor een persoonlijke beleving in onze abdijwinkel en een persoonlijk contact. Service en advies zijn voor ons zeer belangrijk.

Wij laten het u graag zelf ontdekken: ons sterk assortiment religieuze en algemene boeken, ons zeer uitgebreid aanbod van originele, unieke en zinvolle wenskaarten, religiosa en ambachtelijke abdijproducten.

Sinds september 2017 werken wij samen met atelier Slabbinck. Op onze eerste verdieping vindt u een mooie toonzaal met religieuze artikelen en liturgische gewaden van Slabbinck.

Abdijboekhandel

Een eeuwenoude lindedreef (aangeplant in 1678) leidt naar het binnenplein van de Norbertijnenabdij , waar de Abdijboekhandel en het Centrum voor Liturgie & Pastoraat sinds januari 1999 gehuisvest zijn in het fraai gerestaureerde 17de eeuwse wagenhuis.

De Abdijboekhandel bevindt zich op het gelijkvloers en is voor de vele bezoekers van de abdij een ongedwongen instapplaats. Je vindt hier een brede waaier aan algemene kwalitatieve boeken, zowel voor kinderen als volwassenen. Naast brochures en boeken over het abdijleven heeft de boekhandel een volwaardig aanbod voor de kinderen -van de allerkleinsten tot de jeugd-  : prentenboeken, voorleesboeken, educatieve boeken, natuur, hobby,… Voor de volwassenen de thematisch geordende werken: kunst, cultuur, geschiedenis, bezinning,  gezin en gezondheid, natuur- en tuinboeken, kookboeken, rouwverwerking,… Daarnaast vindt u hier ook  wens- en rouwkaarten, kaarsen, religiosa, abdijproducten, grote en kleine geschenkartikelen.

Centrum voor liturgie en Pastoraat

Via de trap of een personenlift bereik je het Centrum voor Liturgie en Pastoraat, onder het fraaie gebinte van de gerestaureerde “graanzolder”.

In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in boeken over religie, liturgie, catechese, pastoraat, spiritualiteit en zingeving.

Op de Bijbeltafel vind je bijbels voor kinderen en volwassenen, Bijbelse commentaren, liturgische vieringen voor het kerkelijk jaar, de sacramenten en themavieringen. Je vindt er altaarboeken, volksmissaals, homilies en uitgaven voor woord- en gebedsdiensten. Catechisten vinden hun gading in de talrijke catechese-uitgaven voor doopsel, eerste communie en vormsel. Een eigen plaats is voorzien voor boeken over spiritualiteit, bezinning en gebed.

Openingsuren:

Maandag14.00 tot 17.00 u
Dinsdag13.00 tot 17.00 u
Woensdag13.00 tot 17.00 u
Donderdag13.00 tot 17.00 u
Vrijdag13.00 tot 17.00 u
Zaterdag14.00 tot 17.00 u
Zondag14.00 tot 17.00 u

Gesloten op Oudjaar (31/12), Nieuwjaar (1/1), Pasen, Allerheiligen en Kerstmis (24 en 25/12).

Religiosa

Kaarsen

De Oude Linden heeft een ruim aanbod aan kaarsen: noveenkaarsen, decoratieve en gelegenheidskaarsen (geboorte, doopsel, communie, huwelijk, jubileum…).

U kan bij ons ook een ruim assortiment kandelaars vinden.

Er is eveneens de mogelijkheid om kaarsen te personaliseren met tekst.

Kruisbeelden

Onze abdijboekhandel biedt u een zeer ruime collectie van kruisbeelden in brons, hout of keramiek.
U vindt er ook verscheidene modellen van vormselkruisjes op koord in olijfhout of brons.

Iconen

Zoekt u een mooie icoon? Dan bent u bij de Oude Linden aan het juiste adres. Wij bieden zowel handgemaakte als gereproduceerde iconen aan, in verschillende formaten en van verschillende Byzantijnse onderwerpen.

Heiligenbeelden

Wij hebben de populaire heiligenbeelden in onze collectie in hout, Franse steen, gips of kunststof.

Het Kindje Jezus van Praag

Na een verblijf van 109 jaar bij de Zusters H. Harten in Tongeren vond het beeld van het Kind Jezus van Praag in 2004 een nieuw onderkomen in de abdij van Tongerlo.
De Oude Linden heeft een ruime keuze aan medailles, rozenkransen, prentbriefkaarten en (noveen)kaarsen van het Kind Jezus van Praag.

Kerstgroepen

Kerststallen en kerstbeelden zijn een eeuwenoude maar springlevende traditie.
De stallen en beelden die u bij ons vindt, zijn van duurzame kwaliteit, in verschillende materialen (houtsnijwerk, keramiek, polyester, Franse steen, …) en in verschillende stijlen.
Wij hebben ook kerststallen voor kinderen in onze collectie.

Varia

Wij hebben ook een ruime keuze aan kleine religieuze artikelen zoals medailles, schapuliertjes, rozenkransen, tientjes, kruisjes in zilver en plaqué goud en sleutelhangers.

Hosties

De hostiebakkerij van de Zusters Norbertinessen van Veerle werd overgebracht naar de Norbertijnenabdij van Tongerlo.

Onze hosties worden uitsluitend verkocht voor gebruik gebruik in de eredienst.

Hosties voor de eucharistieviering in uw parochie, school of gemeenschap kunnen ter plaatse afgehaald worden in de abdijboekhandel of als pakket verzonden worden.
We verzenden enkel binnen België.

U kunt ook terecht in onze regionale depots. Er kan een factuur gemaakt worden van uw aankopen. De facturatie gebeurt per kwartaal en zonder administratiekosten. (Bij afhaling in de abdijwinkel factureren wij onmiddellijk)

BERINGEN:
Mevr. Els Geukens, Hekstraat 104, 3580 Beringen (0473/773817)
BERLAAR:
Zrs. van het Heilig Hart van Maria, Sollevelden 1, 2590 Berlaar (03 482 14 35)
GRIMBERGEN:
Norbertijnenabdij, Kerkplein 1, 1850 Grimbergen (02 272 40 60)
LEUVEN:
Kerk in Nood, Abdij van Park 5, 3001 Leuven ( 016 39 50 50)
Open: 08.00 tot 16.00 u.  Gesloten op zaterdag en zondag.

Klik hier voor ons assortiment hosties.

Wenskaarten

De Oude Linden heeft een uitgelezen aanbod van wenskaarten voor alle gelegenheden: kerst- en nieuwjaarskaarten, rouwkaarten, iconenkaarten, religieuze kaarten, wenskaarten voor geboorte, verjaardag, huwelijk, jubileum, communie en vormsel, beterschap …

Uitgeverij Muurkranten

Wij hebben een omvangrijke collectie van Uitgeverij Muurkranten (Brugge) doorlopend in voorraad: wenskaarten, tekstkaarten en geschenkboekjes.

Symposion

Een project van kalligrafe Sofie Verscheure. Op een originele manier geeft zij vorm aan gekalligrafeerde wenskaarten voor allerlei gelegenheden, kleine geschenken en attenties. Het aanbod van wenskaarten wisselt regelmatig.

Arti. Art and Writing

Prachtige handgemaakte kaarten met zinvolle teksten van de hand van Petra Vanbeuren. Passie voor schrijven en oog voor artistiek beeld vloeien samen in een collectie kunstzinnige wenskaarten.

Studio Mira

Een wenskaartenlabel voor een zachtere wereld van de hand van Griet Carens. Rake woorden op een mooie kaart in een pure, warme en sobere stijl: van hartelijke felicitaties tot een bemoedigend duwtje in de rug.

Daarnaast vindt u bij ons onder andere de collecties van:

The Art Group, Carré-Cards, Lannoo Graphics, Artige, Mailbox, Papette, Paperclip, Pictura, Décadence, Enfant Terrible, Wishingwell, Beuroner, Passerelle, Het Ancker,…

Abdijproducten

Tongerlo bier

U vindt in De Oude Linden uiteraard het abdijdier van Tongerlo: Tongerlo Blond, Tongerlo Bruin en Tongerlo Prior (Tripel) verpakt per 4 flesjes, een geschenkverpakking (discovery box) van drie flesjes mét glas.
In 2014 werd Tongerlo Blond verkozen tot “Beste bier van de wereld”. (World’s Best Beer Award).
In 2022 was het de beurt aan Tongerlo Prior Tripel!

Frigolet likeur

Deze likeur wordt genoemd naar de Norbertijnenabdij in de Provence waar men de geurige kruiden oogst die aan de basis liggen van deze heerlijke elixir. Een exclusief product in onze abdijwinkel.

Verpakking van 50 ml ( 3.95 €), 200 ml (16,50 €) en 700 ml (37,50 €).

Trapp

De zeepproducten van Trapp worden op ambachtelijke wijze geproduceerd door de zusters trappistinnen van Brecht: natuurlijke handzepen, badschuim, shampoo, bodylotions,… Ze zijn in een ruim assortiment bij ons beschikbaar.

Zusters van Klaarland

Artisanale confituren! Een (h)eerlijk monastiek product, deels bereid met fruit uit de kloostertuin.

Honing

Lindehoning, fruithoning en acaciahoning, door imker Eddy Mannaerts en de bijen verzameld in de tuinen en dreven van de abdij van Tongerlo.

Postel

Ontdek het lekkere van de abdij van Postel: kaas, speculaas, vlierbessensiroop, vlierbloesemsiroop, gembersiroop, tincturen, kruiden, likeuren,…

Delicatessen

Eigenlijk waren de snoepjes en koekjes uit grootmoeders tijd toch wel de lekkerste.
De Oude Linden heeft een ruim aanbod aan snoepgoed, zoals bijvoorbeeld cuberdons, sneeuwbollen, smoelentrekkers, violetten, spekken, nougat,…
Wij bieden u tal van artisanale koekjes zoals bigaro’s, woudvruchten, rochers,… en verschillende soorten peperkoek.

Dranken

Naast het abdijbier van Tongerlo en de likeur van Frigolet, bieden wij ook porto (Vista Alegre Tawny en Fine White), Limoncello (Inga,Sicilië), likeuren crèmejenevers (Stokerij Rubbens), Smaragdus (Abdij van Dendermonde) en advocaat aan.

Saffraanlikeur: Kempische saffraan, het “Rode goud”, een uniek streekproduct. De saffraanboer oogst en maakt producten met hoogwaardige saffraan uit het Merodegebied.

Geschenken

Bent u op zoek naar een waardevol geschenk?

Fraaie beeldjes in natuursteen en hout (Willow Tree) , glaswerk, gelegenheidskaarsen, kleine geschenkartikelen, engeltjes in verschillende formaten, materialen, stijlen,..

U kan ook een keuze maken uit onze collectie van handgeschept papier: fotoalbums, gastenboeken, notitieboekjes, geschenkdozen,…

U kan uiteraard ook kiezen voor een geschenkbon die kan ingeruild worden voor gelijk welk artikel uit ons assortiment.