);

Opendeurdagen Slabbinck

Van 27 tot en met 29 oktober houdt Slabbinck opendeurdagen in onze boekhandel De Oude Linden.

Omdat Slabbinck u graag de nodige tijd biedt tijdens uw bezoek in de Abdij van Tongerlo voor onze opendeurdagen, biedt Slabbinck u de mogelijkheid om uw afspraak nu reeds te boeken.  
Chris Reynaert (tel. 0476 336608 of chris@slabbinck.be) zal u van harte verwelkomen. We voorzien 45 minuten per bezoek en niet meer dan twee personen. Op deze manier bent u ook verzekerd dat we de strikte Corona maatregelen kunnen respecteren.  
Dank om met Chris een afspraak in te plannen als u graag naar Tongerlo komt.
Tijdens deze ODD dagen bieden we u op al onze artikelen een korting van 10% (met uitzondering van restauraties en de Assisi collectie).

Liturgische diensten in tijden van corona

Sinds maandag 8 juni zijn alle al onze liturgische diensten weer publiek toegankelijk, zowel de eucharistie als de gebedsdiensten, zowel in de week als op zondag.

Wanneer u aan een van onze diensten wil deelnemen vragen we u de volgende maatregelen in acht te nemen:

IN DE EUCHARISTIE:

  • Ontsmet bij het binnenkomen uw handen met de beschikbare gel.
  • Neem enkel plaats binnen de vrij gehouden rijen en laat minstens 1 stoel vrij tussen u en uw buur (tenzij u tot dezelfde bubbel behoort).
  • Respecteer de voorgeschreven afstand (1,5 m) wanneer u zich verplaatst (bv. voor de communie of bij het binnen- en buitengaan).
  • Gelieve de H. Communie op de hand te ontvangen.

IN DE GEBEDSDIENSTEN:

  • Ontsmet bij het binnenkomen uw handen met de beschikbare gel.
  • Laat minstens 1 koorstoel vrij tussen u en uw buur (tenzij u tot dezelfde bubbel behoort).
  • Neem zo nodig plaats op de onderste rij.
  • Respecteer de voorgeschreven afstand (1,5 m) wanneer u zich verplaatst.

Zaden van het Woord – Lectio Divina

Tombola ter promotie en verspreiding van het Compendium. Doe mee en win!

Klik hieronder om een promotievideo te bekijken ivm de tombola en het Compendium:

https://drive.google.com/file/d/1KjFYv3mDUs8uN3MmWjpDlo98TEPdeew9/preview

Dag beste vrienden,
Tijdens de coronacrisis heeft onze gemeenschap in Brazilië een Web-TV op gestart om ‘het Woord van God’ bereikbaar te blijven maken ondanks de quarantaine. Wij zijn getuigen van zovele genaden die vele mensen van ver of kortbij in verschillende landen mogen beleven.

In hetzelfde spoor zijn wij hier in België begonnen met twee initiatieven voor het Paastriduüm en het Pinksternoveen. Ook nu ontvingen wij heel wat positieve reacties. Daarom zouden wij graag dit middel van Evangelisatie blijven gebruiken met een nieuwe aanbod: een dagelijks begeleiding  bij de Lectio Divina  via digitale media.
Concreet betekent het dat er op onze Web-Tv dagelijks een video van 10-15 min zal verschijnen over de Lectio Divina. We starten op zondag 28 juni.

Lectio Divina is een spirituele oefening, waarbij Gods Woord aandachtig en biddend wordt overwogen. Dit initiatief heeft als doel hulp en begeleiding aan te bieden voor uw gebed met het Woord van God en voor de mensen die de ervaring van Lectio Divina beleven vanuit het Evangelisatieproject met het Compendium.

Momenteel loopt er een proefweek waarbij u op eenvoudig verzoek dagelijks de link kan ontvangen van de Nederlandstalige video’s via e-mail of whatsApp.
Vanaf 6 juli kan u de video’s bekijken op ons YouTube-kanaal Web-Tv Sementes do Verbo. Onder Playlists kan je de playlist ‘Lectio Divina in het Nederlands’ aanklikken met daarin alle gepubliceerde video’s in het Nederlands.