);

Rondleidingen

Een dagje uit, een culturele uitstap, een schoolreis, … om het even welke reis er op je planning staat: een bezoek aan de abdij van Tongerlo is telkens weer aan te bevelen.

Gevormde abdijgidsen zullen je graag meer vertellen over deze boeiende abdij, haar geschiedenis, haar gebouwen en haar dagelijkse werking. Om de privacy van de plaatselijke gemeenschap te respecteren, komt men echter niet overal. Een bezoek aan de toegankelijke delen duurt reeds ongeveer anderhalf uur. Voorafgaand of aansluitend kan ook het Da Vinci-museum bezocht worden.

De onkosten voor een gids voor een groep van max. 25 personen bedragen € 50,-.

Rondleidingen worden best een viertal weken op voorhand aangevraagd zodat de gidsen tijdig kunnen opgeroepen worden. Gelieve uw aanvragen schriftelijk in te dienen op volgend adres:

Toerisme Westerlo
Sint Lambertusstraat 4
B- 2260 Westerlo
Tel: +32-(0)14 54 54 28
Fax:: +32-(0)14 54 76 56
E-mail Toeristische Dienst Westerlo

Elke zondagnamiddag, van begin april tot einde september, heeft een rondleiding plaats die vertrekt om 14.00 u aan de abdijpoort. Je kunt er zo bij aansluiten. De deelnemingsprijs bedraagt € 2 per persoon. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de rondleiding gratis.

Normaal kunnen geïnteresseerden zonder reserveren zo aansluiten, maar in tijden van corona koop je vooraf een ticket (2 euro) in de webshop van Toerisme Westerlo. Kinderen onder 12 jaar hoeven niet te reserveren.

Voor wie een bezoek aan de abdij wil combineren met een bezoek aan andere bezienswaardigheden in de gemeente Westerlo kan kiezen uit verschillende programma’s, uitgewerkt door de gemeentelijke dienst voor toerisme. Voor verdere info kan u contact opnemen met:

logo_toerisme_westerlo