);

Kennismaking met Radio Maria

radio_maria (01)radio_maria (02)radio_maria (03)
Jongerlo ging in gesprek met de medewerkers van Radio Maria Vlaanderen & Nederland. Het radiostation bevindt zich momenteel in ’s Hertogenbosch in Nederland. In de studio treffen we de Vlaamse priester Stefaan Lecleir die er programmadirecteur is. Ook de jonge presentatrice Isabel is een Antwerpse.

Is Radio Maria enkel voor oude mensen?

Wie zich die vraag stelt die hoeft gewoon maar de radio op te zetten. Vrij vlug zal je merken dat Radio Maria een gevarieerde programmatie aanbiedt: muziek, bezinning, gebed, catechese, jongerenprogramma’s.
Stel je bent in de auto en hoort niets leuks op de radio? Je zit te internetten en wil tegelijk iets inspirerends? Je bent alleen thuis en je wil je toch verbonden voelen met anderen? …. Het zijn allemaal ideale momenten om naar Radio Maria te luisteren.
Radio Maria is in Vlaanderen op verschillende FM-frequenties te horen, maar ook op de middengolf AM 675 of via internet: www.radiomaria.be

radio_maria (02)

Voor wie wordt er muziek gedraaid?

Het muziekgenre op Radio Maria is natuurlijk christelijk geïnspireerd. Vergis je niet: christelijke muziek zijn niet alleen de liedjes uit grootmoeders tijd. Er zijn vandaag heel wat jonge christelijke popgroepen, tot zelfs rockgroepen toe. Om een voorbeeld te geven: er is de hippe muziekband “The Fruits”,…
Kortom radio Maria biedt een brede waaier aan christelijke muziek: moderne christelijke muziek, zoals bijvoorbeeld Michael W. Smith, maar ook meer klassieke of kerkelijk muziek zoals gregoriaans of de muziek uit Taizé.
Er is het muziekprogramma “Kraakhelder” of “Non-stop Muziek” voor jongeren, op donderdag- en zaterdagavond om 19:00u.
Elke dag is er gedurende een half uurtje een kinderprogramma om 18u30. Er worden dan kinderliedjes gedraaid en een verhaal verteld … zo komen jonge kinderen tot rust, een half uurtje voor het slapengaan.

radio_maria (03)

Je geloof verdiepen….zonder die vervelende reclame!

Er wordt bezinning en catechese aangeboden en ook heel wat interviews met inspirerende mensen die vertellen over hun levenswerk in “Van Harte Katholiek”. Zoals een meneer die laatst vertelde over zijn betrokkenheid bij een organisatie die ziekenhuisschepen naar Afrika laat varen om de allerarmsten daar gratis medische zorg aan te bieden.
Wekelijks is er het jongerenprogramma X-plain waarbij een priester of religieus(e) een aspect van het geloof op eenvoudige wijze uiteenzet. Ook medebroeder Gabriël van de abdij van Tongerlo werkt hier in een tweemaandelijkse cyclus aan mee.
Gebed is ook een wezenlijk onderdeel van het programma. Live vanuit de studio in Den Bosch wordt om 12.15 uur de rozenkrans gebeden. De mis, het ochtend- en avondgebed zijn ook live te volgen vanuit wisselende kapellocaties in Vlaanderne en Nederland. Soms kan je al bellend meebidden in de uitzending!

radio_maria (04)

Radio Maria op 12 FM frequenties in Vlaanderen

Al drie jaar zenden we via AM 675 het katholieke geluid naar Nederland en Vlaanderen.
Dat gaat trouwens onverminderd voort. Maar sinds kort hebben we er zomaar 12 prachtige geluidversterkers bij. De World Family van Radio Maria kocht 12 FM frequenties in Vlaanderen.
Ze worden competent beheerd door een eigen Vlaams bestuur. Dit bestuur wierf ook al een coördinator aan en op het ogenblik dat u dit leest is er misschien ook al een technicus, een locatie, een eigen promotie…
We hopen vooral op vele Vlaamse vrijwilligers! Biedt u zich ook aan?!

radio_maria (09)

Informatie over Radio Maria in België kan u vinden op: www.radiomaria.be
U kan lokaal afstemmen op de volgende frequenties:

radio_maria (05)

Radio Maria Aalst….FM 90 MHz
Radio Maria Antwerpen Zuid….FM 107.4 MHz
Radio Maria Antwerpen….FM 104.6 MHz
Radio Maria Blankenberge….FM 107.6 MHz
Radio Maria Brugge….FM 105.3 MHz
Radio Maria Brussel….FM 94.6 MHz
Radio Maria Genk….FM 105.4 MHz
Radio Maria Gent….FM 96.3 MHz
Radio Maria Hasselt….FM 106.1 MHz
Radio Maria Zuid West-Vlaanderen….FM 92.7 MHz
Radio Maria Leuven….FM 104.2 MHz
Radio Maria Oostende….FM 107.4 MHz

Radio Maria rond Mechelen en in de Antwerpse Kempen blijft het best te volgen op AM 675.

Een wereldwijde familie…

Wereldwijd heeft Radio Maria ongeveer 400 medewerkers heeft. Wereldwijd telt het 61 radiostations, verdeeld over 53 landen. We hebben meer dan 18 000 vrijwilligers. Door ons wijd vertakt radio netwerk hebben we wereldwijd het grootste bereik.

radio_maria (08)
Nog enkele andere getallen:

  • de World Family of Radio Maria investeert jaarlijks meer dan € 6.000.000 in communicatieprojecten en ontwikkeling
  • Radio Maria is aanwezig in vijf werelddelen: Afrika, Europa, Amerika, Azië en Oceanië
  • Radio Maria heeft meer dan 1.300 zendmasten en wereldwijd wel 1.250 radiofrequenties.
  • Dagelijk bereikt deze wereldwijde familie meer dan 30.000.000 luisteraars.
  • Kom ons gerust eens bezoeken: Waalstraat 2, CK ’s-Hertogenbosch, Nederland. (Neem buslijn 61, halte Rivierenplein)
  • E-mail: info@radiomaria.nl

Op het internet:

Op de sociale netwerken: