);

3.Proefperiode

De periode van het postulaat mondt uit op de inkleding. Tijdens een kort ritueel ontvang je dan het kloosterhabijt, de Regel van de H. Augustinus en de Constituties van onze orde.De inkleding vindt steeds plaats in de besloten kring van de abdijgemeenschap.
2012_09_inkleding_augustinus (113) LR
2008_inkleding_ninian_LR (20)
2012_09_inkleding_augustinus (109) LR
2008_inkleding_ninian_LR (16)
Met de inkleding begint de periode van het novicaat. Je maakt dan als novice – ‘nieuweling’ betekent dat – deel uit van onze gemeenschap. Het noviciaat duurt twee jaar en gedurende deze periode ontvang je je eerste vorming die je moet binnenleiden in het Godgewijde leven. Tijdens het noviaat wordt men ook aangesteld tot lector en acoliet voor het dienstwerk in de liturgie.
2011_01_lectoraat_ninian_LR (07)