);

Vrijdag 24 juni 2022

Van woensdag 22 tot vrijdag 24 juni worden belangrijke beheerswerken uitgevoerd aan onze eeuwenoude lindedreef.
De bomen ondergaan een grondige reductie-snoeibeurt waarbij de ze tot hun basisstructuur herleid worden. Grote toptakken die een groot risico op uitscheuren hebben worden ingesnoeid. Door de snoeiwerken komt er ook meer licht tot binnen in de boom en wordt zo de vorming van een binnenkruin gestimuleerd.
De lindendreef zal ook de volgende jaren worden opgevolgd om te zien hoe de bomen op de snoei reageren. Op basis van de evolutie zullen bijkomende snoeibeurten voorzien worden tot de gewenste kroonvorm is bereikt.
De beheerswerken worden uitgevoerd door de firma Treexpert, een Europees gecertificeerd boomexpert, die met een hele ploeg en het nodige materiaal ter plaatse is.