);

Ons vormingsprogramma

De activiteiten van onze gemeenschap

Elk huis, waar ook ter wereld, probeert het charisma van onze gemeenschap concreet te beleven. In België proberen we dat vooral te doen door activiteiten die een bijdrage leveren aan een nieuwe evangelisatie:

  • door het ontvangen van mensen voor gebedsmomenten, retraites, bezinningsdagen of stille dagen, individueel of in groep
  • door het aanbieden van geestelijke begeleiding voor individuele personen
  • door het onthaal van gasten in het gastenkwartier van de abdij van Tongerlo
  • gevolg gevend aan de oproep van Paus Franciscus door ook buitenshuis mensen te ontmoeten: het bezoeken van zieken of bejaarden, werken met de armen …
  • door het aanbieden van ondersteuning in de voorbereiding op de Eerste Communie en het H. Vormsel
  • door het begeleiden van gebedsgroepen en scholen
  • de gemeenschap is ook steeds bereid om zichzelf en haar charisma voor te stellen, over een bepaald thema te komen spreken of voor sacrale dans.
  • het is ook mogelijk om samen met de gemeenschap parochiale missies te organiseren

Sabbatical Day – zaterdag 29 oktober 2022 Tongeren

Met deze bezinningsdag richten wij ons in het bijzonder tot jongeren en jongvolwassenen die zoekende zijn, die een diepere relatie met God willen uitbouwen. Heb ook jij dorst naar God? Wil je meer weten over het geloof? Wil jij leren ontdekken wat Gods wil is in en voor jouw leven? Wil je samen met andere jongeren op weg gaan in het geloof? … Dan is deze dag geknipt voor jou. Mis hem niet !
Wij trekken hiervoor een hele dag uit en maken samen tijd voor onderricht, de Eucharistieviering, Eucharistische Aanbidding, samen tafelen bij een warme maaltijd, gezellig samenzijn en uitwisseling.
Tijdens deze dag is het ook mogelijk een geestelijk gesprek te hebben met één van onze missionarissen. Laat het ons weten indien u dat wenst. Wij gaan graag met je op weg.
Voor diegenen die dat wensen is het mogelijk in de vooravond toe te komen en in ons klooster te overnachten.

Ter info:
Als je op vrijdagavond toekomt, wordt  je verwacht voor het avondmaal om 20 uur.
Komt u op zaterdag? Dan word je verwacht om 8u30 voor het morgengebed.
Deelname tegen vrije bijdrage.

Vespers – maandag 31 oktober 2022 Tongeren

Op de vooravond van de dag van Allerheiligen, op maandag 31 oktober, organiseert de gemeenschap vespers rond dit feest. De vespers beginnen om 18.00 uur in de Clarissenkerk en duren tot 19.30 uur ongeveer. Tijdens dit moment van gebed krijgt u de gelegenheid om een heilige te ontvangen die u zal begeleiden tijdens dit nieuwe jaar. Dat is een uniek en mooi moment van gebed. U mag dat zeker niet missen!

U kan contact met ons opnemen om meer info te krijgen over de programma’s.
Wees vrij om deze info door te sturen naar vrienden of kennissen die eventueel geïnteresseerd zouden zijn.

Bezinningsdag voor echtparen – 5 november 2022 Tongeren

In november starten wij ook onze activiteiten speciaal voor echtparen. De ene keer is het een  romantische avond. Een andere keer wordt het een bezinningsdag met onderricht specifiek gericht op koppels. Om goed te beginnen organiseert de gemeenschap op zaterdag 5 november een romantische avond “Amoris Laetitia”. Of u nu al lang getrouwd bent of nog helemaal in het begin van uw relatie staat , u bent van harte welkom!

Het programma:
17u Onthaal
17u15 Exhortatie (met Mike en Suanny)
18u Vespers
19u Tot ca. 21u Romantisch diner.

Praktische informatie:
Voor dit programma kunnen wij 15 echtparen ontvangen, dus wees er snel bij om u in te schrijven. Deadline: 30 oktober 2022.
Het is ook mogelijk om uw kinderen mee te brengen (met hun eigen picknick).
De bijdrage voor deze bijzonder verrijkende avond bedraagt 60 euro per echtpaar.
Brengt u uw kinderen mee? Dan vragen wij een bescheiden bijdrage van 5 euro per kind. Voor de kinderen wordt opvang en animatie voorzien.

Menu (u mag kiezen tussen de opties)
Voorgerecht: Gevarieerd slaatje (hetzelfde voor iedereen)
Hoofdgerecht: Visfilet met gebakken aardappelen OF Kip met witte saus en pasta
Dessert: Roomijs met petit gâteau OF Cheesecake met aardbeien

Tienerdag – 12 november 2022 Tongeren

De tweede zaterdag van november organiseert de gemeenschap in samenwerking met Diaken Serge Casier en parochieassistente Sabine van Empten (Parochie van Borgloon) een Tienerdag met als thema “De schepping !”

Heb je al ooit een Laudato Si boom gepland? Dan wordt dit nu je kans! Tijdens deze dag worden momenten van kennismaking voorzien, van animatie, wandeling, gebed en nog meer. Om meer informatie te krijgen contacteer onze gemeenschap of Serge & Sabine.
Oh ja, eten moeten de kinderen niet meebrengen. Daar zorgen wij voor!

Datum en uur: zaterdag 12 november 2022, van 9.30 uur tot 17.30 uur.
Plaats: Bij de gemeenschap Zaden van het Woord in Tongeren (Clarastraat 1).
Doelgroep: tieners van 12 tot 16 jaar.

Bezinningsdag – 19 november 2022 Tongeren

Op 19 november is er weer een bezinningsdag met als thema “van eenheid en liefde. Augustinus’ gedachten over eenheid.” De conferenties worden ingeleid door Pater Kris Brabander, prior van de Onze-Lieve-Vrouwabdij van Tongerlo.

De dag begint om 9.30 uur met het morgengebed. De Eucharistieviering, Eucharistische Aanbidding, een lekker warm middagmaal en een vieruurtje worden ook voorzien. De dag eindigt tegen 16u à 16u30. U bent van harte welkom, maar vergeet niet u op voorhand in te schrijven! Deelname tegen vrije bijdrage.

Voorbereiding op Kerstmis – november en december 2022 Tongeren

Op 26 november vangen wij  aan met onze voorbereiding op weg naar Kerstmis.

Op vier achtereenvolgende zaterdagen zullen wij – aan de hand van de Vespers – een weg volgen naar Bethlehem. We doen dit om ons hart voor te bereiden en om uiteindelijk Jezus ten volle in ons hart te kunnen ontvangen op Kerstmis. Van harte aanbevolen!

Inschrijven is niet nodig. Wees welkom in onze kerk.