);

21/9 – Het Laatste Avondmaal: the Living Tableau

Op zaterdag 21 september vindt de première plaats van de kortfilm “Het Laatste Avondmaal: the Living Tableau”. De vertoning sluit aan op het concert van Musica Divina (Festival van Vlaanderen) waarbij de film geprojecteerd zal worden op de voorgevel van de abdijkerk.

De volkomen schoonheid en mystieke kracht van Het Laatste Avondmaal, één van ‘s werelds belangrijkste meesterwerken, komt tot leven in The Living Tableau, een filmische herschepping van het iconische schilderij van Leonardo da Vinci. De visionaire regisseur Armondo Linus Acosta, gedurende zijn hele leven en carrière bekend voor het realiseren van werken van buitengewone schoonheid, geeft de wereld een zeldzame kans om de verfijnde details en subtiele nuances van Da Vinci’s ongeëvenaarde 15e-eeuwse meesterwerk te ervaren. Door het genie van de Renaissancemeester te combineren met de creativiteit van cinematograaf Vittorio Storaro, decorontwerper Dante Ferretti en setdecorateur Francesca Lo Schiavo, die elk drie Academy Awards® op hun naam hebben staan, hebben Acosta en zijn artistieke Dream Team het transcendente licht en de pure essentie van de meest illustere bijeenkomst in de geschiedenis gevat; de laatste maaltijd die Jezus vóór Zijn kruisiging met de apostelen deelde. Acosta presenteert zijn 21e-eeuwse kunstwerk The Living Tableau, een film van negen minuten, in het kader van de viering van de 500e verjaardag van de dood van Leonardo da Vinci, ter herdenking van zijn tijdloze invloed op zowel kunst als leven. Acosta’s indrukwekkende interpretatie van het Laatste Avondmaal is het hoogtepunt van zijn persoonlijke inzet en levenslange streven naar artistieke integriteit, spiritueel begrip, passie voor schoonheid en decennialange bewondering voor Leonardo da Vinci. De regisseur filmde het levende portret in extreme slow motion, waardoor de kijker tijd krijgt voor rustige contemplatie. Acosta zegt: ‘Ik beschouw dit
als een kunstwerk op film, een tableau; een minitieus nauwkeurig werk waarbij je de gelegenheid hebt om te mediteren op de goddelijke details van Leonardo da Vinci’s buitengewone mystieke meesterwerk. Ik wil dat mensen zich kunnen onderdompelen in die directe levende ervaring met de grootst mogelijke passie en goddelijke inspiratie”. Liefhebbers van kunst en schoonheid, en mensen van gelijk welke achtergrond, geloof of religie kunnen hun eigen persoonlijke en diepgaande band hebben met Leonardo da Vinci en met het goddelijke wanneer ze The Last Supper: The Living Tableau ervaren.