);

Toeristische routes

Witherenpad
Norbertijnen in de Merode

De abdij van Tongerlo is ook uiterst geschikt als vertrekpunt voor enkele toeristische wandel-, fiets-, en autoroutes.

Wandelnetwerk
Om en rond de abdij is een uitgebreid netwerk van wandelknooppunten uitgewerkt.

We suggereren bijvoorbeeld de Netewandeling in Westerlo, te beginnen aan het gemeentehuis, via de knooppunten 20-21- 129-8-9-10-183-12-14-13-19-18-130-16-20. Deze wandeling maakt deel uit van het wandelnetwerk De Merode.

Fietsnetwerk

Ook om en rond Tongerlo zijn ze niet meer weg te denken : de rechthoekige groen-witte borden met nummers van het fietsknooppuntennetwerk van de provincie Antwerpen. Een netwerk van rustige fietswegen vormt de basis van dit concept waarbij men zelf een onbeperkt aantal fietstochten kan uitstippelen. Eindeloos combineren : dat is de grote troef van het fietsknooppuntennetwerk. Wie de voorkeur heeft voor een kant en klare route op basis van het fietsknooppuntennetwerk , kan kiezen voor de Meroderoute.

Op de website van de dienst toerisme van Westerlo vinden fietsers alle info over fietsroutes op basis van de fietsknooppunten in Westerlo en omgeving.

Keizer Karelroute

Een traject van 53 kilometer lang en doorheen Olen, Geel, Herentals en Westerlo.

Het voormalig militair domein Teunenberg vormt een mooi onderdeel van de route. De Buulmolen en de Kapel van Meren zijn twee andere charmante hoekjes in Olen. Blikvangers zijn voorts de abdij van Tongerlo, de jachthaven van Herentals en de Baileybrug in de Mosselgoren.’
De gratis folder is te krijgen bij de meeste toeristische informatiepunten.
Toerisme Olen creëerde een online striproute met tekeningen van de tien blikvangers op het traject. Kinderen die een origineel album maken, ontvangen een exemplaar van de Suske & Wiske strip ‘De Pottenproever’. Dit album speelt zich af in Olen. Op die manier wordt de Keizer Karelroute een fijn uitje voor de hele familie.’

Van alle bovenvermelde routes kan u een degelijke en uitgebreide beschrijving verkrijgen bij Toerisme Westerlo (contactgegevens: zie boven).