Woensdag 5 april 2017

De voorbije weken werd er hard gewerkt in het Erfgoedhuis. Een ploeg vrijwilligers verhuisden al onze handschriften (dat zijn er honderden!) van het oude archief naar de juiste afdeling in het Erfgoedhuis. Elk perkament wordt in een nieuwe, zuurvrije map geplaatst, genummerd en vervolgens in zuurvrije archiefdozen opgeborgen.

Ook de oude drukken uit onze bibliotheek worden volop verhuisd naar hun nieuwe locatie. Een heel arbeidsintensief gebeuren. Alle boeken moeten met zorg in bakken geladen worden, dan verplaatst worden naar het Erfgoedhuis en daar dan weer in de rekken geplaatst worden. Maar onze medewerkers kennen intussen de knepen van het vak. Met toewijding storten ze zich op hun opdracht.

Het werk aan de handschriften:

            

            

 

Het ophalen van de oude drukken in de oude bibliotheek:

           

           

Een nieuwe locatie voor de oude drukken in het Erfgoedhuis: